Äggbotten-pizzabotten

Nu kommer mitt andra förslag på hur man kan använda min äggbotten.
Det finns en massa olika recept på LCHF- pizza ute på nätet, men denna enkla äggbotten är nog i särklass den enklaste jag provat, god är den också.
Konstigt nog så smakar inte denna botten ägg trots att den bara innehåller det, fråga mig inte hur det går till.

Grundreceptet blir en långpanna men eftersom jag hade kvar 1/3 form sedan lunch gjorde jag min pizza på den delen.

Grundreceptet på äggbotten är superenkelt och består bara av några ägg och lite salt.

Separera 4 ägg och vispa vitan hårt till ett fluffigt skum. Vispa gulorna lite med en gaffel och ha i 1 krm salt. Rör ner gulan i vitan, försiktigt så du behåller så mycket som möjligt av fluffet.
Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt och grädda på 150-175 grader i ca 10-15 minuter.

Pizzan gjorde jag såhär Låt den svalnade/ kalla äggbotten ligga kvar på bakplåtspappret.
Koka ihop ca 1 dl passerad tomat, 1 vitlöksklyfta och chilipeppar. Bred ut över botten. Strö över ca 1 dl ost av valfri sort.

 

Ha på valfritt pålägg, jag hade ca 50 g stimlad rå lövbiff som marinerats i 1 msk srirachasås, ca 50 g strimlad bacon, ett par skivade champinjoner och 1 liten strimlad rödlök.

Grädda pizzan i 10-15  minuter på 200 grader. Ta ut ur ugnen och ha på lite ruccolasallad precis innan servering.