Äggbotten- rulltårtsbakelse

Detta är det tredje användningsområdet till min enkla äggbotten.

Ibland vill man ju ha en liten efterätt eller något gott till fika och då passar denna goda rulltårtsbakelse bra.

Grundreceptet på äggbotten är superenkelt och består bara av några ägg och lite salt.

Separera 4 ägg och vispa vitan hårt till ett fluffigt skum. Vispa gulorna lite med en gaffel och ha i 1 krm salt. Rör ner gulan i vitan, försiktigt så du behåller så mycket som möjligt av fluffet.
Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt och grädda på 150-175 grader i ca 10-15 minuter.

Rulltårtsbakelsen gör du så här
Vispa grädde hårt, bred ut över botten och strö över hallon eller andra bär du föredrar.

Rulla ihop till en rulle och skär i lagom stora bitar. Denna botten kan göras i förväg och förvaras i en plastpåse i kylen ett par dagar för att dekoreras och rullas ihop innan servering.