Chili con carne

Om du som jag äter bönor för att få i dig resistent stärkelse är detta en väldigt bra maträtt. Chili con carne betyder ju som du kanske vet chili med kött och alla har väl sin egen variant.

Jag gör min såhär, jag tycker att den ska vara varm ,mustig och ha lite sting i sig. Extra trevligt med den och alla andra grytor är att den blir bra i matlådan, kanske till och med godare då den fått gona till sig lite extra så vi passar på att göra en rejäl gryta av denna goda rätt. 

800 g nötfärs

1 stor gul lök

2-4 vitlöksklyftor

1 tetra passerad tomat

1 msk hemkokt buljong

2-3 tsk tabasco

1 tsk soya

2 dl vispgrädde

chilipeppar, salt, peppar efter eget tycke och smak

ca 450 g blötlagda och kokta kidneybönor eller 2 tetror färdiga kidneybönor

 

Stek köttfärsen, hacka löken och stek även den. Blanda i passerad tomat, grädden och kryddorna. Låt småputtra i minst 20 minuter så smaken sätter sig, smaka av och justera med mer kryddor om det behövs. Ha till sist i kidneybönorna och låt dem koka med i 5-10 minuter.