Köttbullar med gräddsås

Dessa goda köttbullar passar dig som gillar lite sting i maten, är du mer återhållsam på smaker så drar du ner på kryddorna.

ca 400 g köttfärs
1 liten näve babyspenat
1 röd chili
1 liten röd lök
1 äggula
2 vitlöksklyftor
2 msk srirachasås
1-2 krm pepparsalt

Hacka babyspenat, chili och lök. Blanda ner allt i köttfärsen och rör om ordentligt. Rulla till köttbullar i valfri storlek och stek dem gyllenbruna. Sedan gör du såsen direkt i pannan.

2 dl vispgrädde
1 msk srirachasås
1-2 krm chilisalt

Häll allt i pannan och låt småputtra i ca 5 minuter tills grädden tjocknat lite.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + fjorton =