Köttfärs- och vitkålsgratäng

Fick för mig att kombinera en god köttfärssås med min goda vitkålsgratäng, Det blev en riktig fullträff smakmässigt.

Gör först köttfärssåsen
800 g köttfärs
1-2 dl vispgrädde
1-3 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 tsk tomatpuré
vitpeppar
svartpeppar
salt

Bryn köttfärsen och häll på grädden.

Skiva vitlöken i tunna skivor och tillsätt denna samt alla andra kryddor, smaka av.

Låt småputtra medan du gör vitkålsgratängen.

1/4 del vitkålshuvud
2 vitlöksklyftor
3 tsk sambal oelek
3 tsk vitlökssalt
2 dl grädde

 

Strimla vitkål och stek i smör ca 10 minuter, ha i vitlöken, vitlökssaltet och till sist sambal oelek. Häll på grädden och låt småputtra ca 10 minuter.
Smaka av och ha eventuellt i mer kryddor.

Nu varvar du köttfärsås, vitkålsröran samt ett ost i skivor. Avsluta med ost på toppen. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.