Kycklinggratäng

Denna goda kycklinggryta är väldigt god och mättande, jag äter den gärna tillsammans med vitkålsgratäng men du kan självklart välja vilka tillbehör du vill.

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk soya
3-5 vitlöksklyftor
1 näve babyspenat
1-2 msk sambal oelek
1 krm vitpeppar
1 krm örtsalt med chili

Skär kycklingen i bitar, stek i omgångar så du får en stekyta på bitarna, ha ner allt i en ugnsfast form vartefter det blir färdigstekt. Skär eller dela svampen och stek den och häll även svampen i formen.
Ta fram en gryta och häll i grädde, vitlök, den hackade babyspenaten och alla kryddor och låt småputtra i 10 min. Smaka av tills du är nöjd med smaken. Häll gräddblandningen över kycklingen i ugnsformen. Låt småputtra i ugnen ca 20 minuter i 175 grader.