Kyckling rödcurry

Här kommer receptet på en av våra favoritmaträtter här hemma, en god och smakrik kycklinggryta med röd curry. Eftersom jag använder kokosmjölk så är mitt recept även mejerifritt, gillar du inte kokosmjölk så går det självklart att använda vispgrädde.

3 kycklingfileér   
1 burk strimlade bambuskott
1 burk böngroddar
ca 1 decimeter purjolök
4-5 st färska champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
2-3 tsk red hot chili curry
1/2-1 tsk chilikrydda
1 tsk pepparsalt

Strimla kycklingen och stek i en wokpanna eller en djup stekpanna. Strimla och stek sedan löken och champinjonerna . Blanda ihop kyckling, lök och champinjoner och blanda ner bambuskott och böngroddar. Ha i kokosmjölken och kryddorna.
Låt puttra i 15 minuter, smaka av och servera.