Biffar på kycklingfärs passar bra med asiatisk smak, de blir både saftiga, smakrika och väldigt goda. Passar även bra att frysas in till matlådor och liknande.

800 g kycklingfärs        
2 pressade vitlöksklyftor
1/2-1 msk srirachasås
1 tsk vitlökssalt
1 helt ägg

Blanda ihop allt till biffarna, blandningen blir ganska lös och ett tips är att använda engångshandskar när man handskas med smeten. Värm upp stekpannan, ha i rejält med smör. Rulla smeten till bollar eller ta lagom stora klickar med en sked och forma till biffar direkt i pannan. Stek ett par minuter på varje sida på hög värme och lägg åt sidan på ett fat. Fortsätt tills du stekt alla biffarna. Jag får ca 10-12 biffar. Sänk värmen i pannan, lägg i alla biffarna igen och nu är det dags för såsen.

2 dl kokosgrädde (eller kokosmjölk)
1 msk red hot chili curry
1/2-1 msk srirachasås
salt och peppar efter smak

Häll kokosgrädden över biffarna, häll på kryddorna och smaka av, ha i mer hetta eller med curry beroende på vad du gillar. Låt småputtra ca 10 minuter, vänd biffarna efter halva tiden. Jag äter dem tillsammans med en grönsallad eller stekt vitkål.