Kycklingfärsbiffar med asiatisk smak

Biffar på kycklingfärs passar bra med asiatisk smak, de blir både saftiga, smakrika och väldigt goda. Passar även bra att frysas in till matlådor och liknande.

800 g kycklingfärs        
2 pressade vitlöksklyftor
1/2-1 msk srirachasås
1 tsk vitlökssalt
1 helt ägg

Blanda ihop allt till biffarna, blandningen blir ganska lös och ett tips är att använda engångshandskar när man handskas med smeten. Värm upp stekpannan, ha i rejält med smör. Rulla smeten till bollar eller ta lagom stora klickar med en sked och forma till biffar direkt i pannan. Stek ett par minuter på varje sida på hög värme och lägg åt sidan på ett fat. Fortsätt tills du stekt alla biffarna. Jag får ca 10-12 biffar. Sänk värmen i pannan, lägg i alla biffarna igen och nu är det dags för såsen.

2 dl kokosgrädde (eller kokosmjölk)
1 msk red hot chili curry
1/2-1 msk srirachasås
salt och peppar efter smak

Häll kokosgrädden över biffarna, häll på kryddorna och smaka av, ha i mer hetta eller med curry beroende på vad du gillar. Låt småputtra ca 10 minuter, vänd biffarna efter halva tiden. Jag äter dem tillsammans med en grönsallad eller stekt vitkål.