Lasagne

Köpte pastaplattor av bönpasta och det blev verkligen en hit här hemma. Börjar med en liten varning bara om du ska laga denna rätt, läs ordentligt på paketet så du får den bönpastan som bara är gjort på mjöl av sojabönor om det är det du har tänkt dig. Såg i hyllan att en av våra kända tillverkare hakat på böntrenden men de har bara 30% mjöl av bönor och 70% vetemjöl i sin pasta, snacka om att luras. Tål man vete (gluten) i den omfattningen så köper man förmodligen helt vanliga pastaplattor.

700 g nötfärs

4 dl grädde

2 msk tomatpuré

4 pressade vitlöksklyftor

1-2  msk srirachasås beroende på hur stark du gillar maten

1 msk benbuljong

peppar, salt

Du behöver även en god ost och lasagneplattorna såklart.

Stek upp köttfärsen i smör, ha i grädden och alla kryddor. Låt småputtra i 15 minuter och smaka av.

Ta fram lasagneplattorna, varva plattor, skivad ost och köttfärs. Avsluta med ett lager ost.

Grädda i 175 grader i 30 minuter.