Sesambröd

Jag har lite svårt för bröd som smakar för mycket mandelmjöl så jag hittade på en ny variant på mjukt bröd med sesammjöl som grund.

5 dl sesammjöl
3 msk fiberhusk
2 msk fibrex (kan uteslutas men jag tycker att det blir saftigare med det)
1 1/2 tsk salt
125 g smör
5-6 ägg
3 dl creme fraishe
1 dl grädde

Blanda alla torra ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa äggen pösiga i en skål. Ha i creme fraishe, grädde och sist det smälta smöret.
Ha till sist ner de torra ingredienserna i äggblandningen och låt stå i 5 minuter för att smeten ska få svälla.
Häll upp smeten i en bakpappersklädd form och pensla med smält smör. Strö på frön om du vill, jag använde blå sesamfrö men man kan lika gärna använda solrosfrö, sesamfrö eller någon annan god frösort.
Grädda i ca 60 minuter i 175 graders ugn. Känn efter med en sticka att brödet är klart.
Jag skivade mitt färdiga bröd och frös in det så för att jag enklare skulle kunna ta fram de skivor jag behöver.