Torsk med äggsås

Jag gör min torsk med äggsås enkelt med fiskblock direkt från frysen, är din fisk färsk/ tinad får du anpassa tiden i ugnen efter det.

400 g fryst torskfilé
2-3  dl vispgrädde
3-4 ägg
salt, peppar
1 msk citronsaft
någon krm örtkrydda

Lägg den frysta fisken i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och häll på grädden. Placera formen i 175 grader varm ugn i ca 30 min. När fisken är 55 grader inuti är den perfekt.
Under tiden fisken är i ugnen passar man på att koka äggen som sedan skalas och hackas.

Ta ut fisken ur ugnen när den är färdig. Häll av grädden från ugnsformen i en kastrull och förvara fisken under lock eller folie så den håller värmen. Koka upp grädden i ca 10 minuter och smaka av. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar samt citronsaften. Häll tillbaka såsen över fisken i formen och toppa med ägghacket.
Garnera med lite örtkrydda innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =