Carnivorediet- så fungerade den för mig.

Carnivorediet är en ny trend inom lågkolhydratvärlden. Man kan se den dieten som en extra strikt LCHF där man bara äter animalisk kost. Det finns även inom carnivore ett par olika inriktningar. En inriktning är ketocarnivore där man äter kött, fisk, ägg och lägger till fett från djur för att se till att hålla sig i ketos. Finns även de som äter mejerier från djur. Vissa har rapporterat om väldigt bra mående och vissa har förfasat sig över att de som äter denna diet inte äter några grönsaker alls. Efter att ha läst Martina Johansson inlägg om hennes experiment och hennes tankar kring att använda carnivorediet som en ”clean reset” för kroppen så blev jag riktigt peppad att testa själv. Läs Martinas inlägg här När jag var i Säffle på LCHF-campingen blev jag ännu mer inspirerad att testa efter att ha pratat med flera där som testat att äta enligt detta koncept.

Jag hade tänkt att köra carnivore, eller snarare ketocarnivore i 3 veckor om det kändes bra men jag slutade faktiskt i förtid, efter 18 dagar tyckte jag att det var nog helt enkelt. Jag var inte hungrig eller sugen på mat alls under hela tiden men såg såklart till att få i mig mat regelbundet och hade inga problem att hitta på saker att äta trots att det faktiskt blev väldigt enahanda att inte få äta grönsaker alls. Kände mig pigg och alert hela tiden, förutom lite yrsel då och då under de första dagarna då blodsockret pendlade mellan 3,5 och 4,5 innan det stabiliserades på 4,5 där det sedan höll sig resten av dagarna. Ketonerna gick snabbt upp till 2.5 och höll sig där tiden ut. Märkte dock att jag fick ett väldigt mycket större behov av salt än vanligt, sen om det var kostomläggningen i sig eller om det var den tryckande värmen som råder just nu som triggade detta extra saltbehov eller en kombination vet jag ju inte. Vikten minskade ett par kilo på dessa dagar vilket ju får ses som en bonus. Kan sammanfatta med att det förmodligen är bra för kroppen att köra lite utrensning då och då, har varit kul att testa men i mitt fall blev det ingen speciell effekt då jag redan äter en kost som min kropp mår så bra på.

När jag efter dessa 18 dagar började min vanliga LCHF-kost igen kändes det väldigt lyxigt att få äta sötpotatis och gorgonzolasås till köttbiten som smakade extra gott. 

 

One thought on “Carnivorediet- så fungerade den för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =