Härliga Italien

Jag och mannen har precis varit i Italien på en veckas semester. I våras var vi i Rom och det var trevligt med många historiska sevärdheter men nu ville vi få chansen att se lite mer natur och lite mer av det genuina Italien. Vi bestämde oss för en tripp till Lombardiet som ligger i de norra delarna. Du har säkert hört talas om både Gardasjön och Comosjön, två populära turistmål med vackra vyer men vi valde istället att bo vid den lite mindre Iseosjön som ligger mellan de andra två berömda sjöarna. Här nedan ser du vår lilla sjö.

     

Vårt hotell var ett litet mysigt ställe med en vacker utsikt över sjön och bergen, se bilden ovan. Vädret under veckan var väl inte det bästa för att vara Italien, ungefär som en normal svensk sommardag med lite sol, lite moln och lite regnstänk.

          

  

Vi hade hyrt bil och åkte omkring bland små pittoreska byar, vackra sjöar och svindlande serpentinvägar uppför höga berg, på ett ställe vi vända och åka tillbaka ner igen samma väg eftersom vägen vi åkte på bara blev smalare och smalare eftersom vi då var ca 1500 meter över havet så kändes det valet helt rätt. Det kändes som man var vid värdens ände där uppe.       

 

     

På vår dagstur runt vackra Gardasjön passade vi på att ta oss upp med linbana till toppen av Monte Baldo  nästan 1800 meter över havet. Utsikten var helt makalös men svår att fånga på bild genom fönstret på kabinen.

   

        

 

Vi kan verkligen rekommendera en tur till detta vackra landskap i Italien om du gillar vacker natur, Italiensk mat och trevliga människor.

     

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + sex =